Καταγγελία του Συνδικάτου: Οι συλλήψεις και η καταστολή δεν τρομάζουν τους εργάτες!

FacebookTwitterGoogle+Share

Καταγγέλλουμε το όργιο της κυβερνητικής καταστολής και των συλλήψεων απέναντι σε απεργούς εργάτες στην Θεσσαλονίκη. 

Δεκάδες βίντεο και οι φωτογραφίες, που δεν θα «παίξουν» στα καθοδηγούμενα από την κυβέρνηση ΜΜΕ, φανερώνουν το μέγεθος της αγριότητας από την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός εργάτη.

Η απόφαση των σωματείων να κατευθύνουν την πορεία τους προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο σημείο που έχει καταπλεύσει ΝΑΤΟικό πλοίο, με στρατιωτικό εξοπλισμό, με σκοπό αυτό να φτάσει στην Αν. Ευρώπη, εκφράζει μεταξύ άλλων και τον αντιπολεμικό χαρακτήρα της σημερινής πανεργατικής απεργίας κάτι που ενόχλησε την κυβέρνηση η οποία έδωσε εντολή στους μηχανισμούς καταστολής να προχωρήσουν σε πογκρόμ συλλήψεων. 

Δεν είναι δυνατόν οι Νατοικοί σε ξενοδοχεία στα Χανιά να επιδίδονται ανενόχλητοι σε σεξιστικές επιθέσεις τρομοκρατώντας ανήλικα κορίτσια και οι εργάτες που απεργούν να συλλαμβάνονται στο σωρό  επειδή μπήκαν στο λιμάνι της πόλης τους.

Όσο και αν η  κυβέρνηση προσπαθεί να καταπνίξει με την βία την λαϊκή οργή που ξεχειλίζει ενάντια στην άμεση εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς των  ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΡΩΣΙΑΣ – Ε.Ε,  δεν θα το καταφέρει.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Δυναμώνουμε τους αγώνες για έναν κόσμο χωρίς πολέμους και εκμετάλλευση. 

Απαιτούμε να απελευθερωθούν άμεσα οι προσαχθέντες και να μην απαγγελθεί καμία κατηγορία εναντίον τους.

Η Κεντρική Διοίκηση